Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Ο κωλοτούμπας…


Επιστολή των φίλων του Planet Greece
Ονομάζεται Δημητρης Γιαννακόπουλος και πλέον στις τάξεις των υγιών φιλάθλων του Παναθηναϊκού είναι γνωστός και ως… κωλοτούμπας. Δεν έμοιασε στο ελάχιστο στον ΜΕΓΑΛΟ πατέρα του, Παύλο. Από υβριστής του Τζίγκερ ξαφνικά χρήστηκε… υποστηρικτής του! Σε μια συνέντευξη – όνιδος για την ψυχή και τη νοημοσύνη κάθε Παναθηναϊκού…
παρακαλεί τον Τζίγκερ να ξαναναλάβει τα ηνία της ΠΑΕ. Από το “Παύλο θεέ πάρε την ΠΑΕ” ο… Δημητράκης κωλοτούμπας εσχάτως το ανέστρεψε σε “Τζίγκερ θεέ (ξανά)πάρε την ΠΑΕ”.
Τι λέει στην συνέντευξή του… ότι θαμπώθηκε από “τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα” του Βγενόπουλου, μέχρι που κατάλαβε ότι τον κορόιδευε. Και ξαφνικά έγινε υμνητής τους ανθρώπου που έχει… λούσει με ουκ ολίγα πρωτοσέλιδα από την φυλλάδα του. Κι όμως, όσο κι αν διαφημίζει ότι είναι αντρίκια η συμπεριφορά του, ΠΟΥΘΕΝΑ στην συνέντευξή του δεν αναφέρει τη λέξη “συγγνώμη”. Ίσως γιατί ήταν πολύ αντρική για το μέγεθός του. Ίσως γιατί την ξέχασε. Ίσως γιατί δεν του βγαινε. Ίσως γιατί δεν την εννοούσε.
Όπως και να’χει, για ακόμη μία φορά ανακατέβει τα διοικητικά του Παναθηναϊκού, όπως τότε με το δημοσίευμα περί “προέδρου γλάστρα”. Προσπαθεί να ρίξει σε όλους τους άλλους το φταίξιμο και να αποποιηθεί τις τεράστιες ευθύνες που του αναλογούν. Αλήθεια, ποιος μπορεί να ξεχάσει τον τίτλο – σημαία της φυλλάδας του “αν δεν μπορείς, γίνε κομμωτής”; Ποιος μπορεί να ξεχάσει τα παρατσούκλια “καβούριας”;
Παρέσυρε τους υγιείς φιλάθλους του Παναθηναϊκού μαζί με τον Βγενόπουλο σε ένα συλλαλητήριο για την εκδίωξη της οικογένειας Βαρδινογιάννη από τα διοικητικά της ομάδας. Όπερ και εγένετο.
Τρία χρόνια μετά, και ο Παναθηναϊκός μοιάζει να βρίσκεται χαμένος στα διοικητικά του προβλήματα, με το φως στην άκρη του τούνελ να φαντάζει ως όνειρο θερινής νυκτός.
Όχι, δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα κρίνουμε αν είναι σωστός ο Τζίγκερ και η οικογένειά του ή όχι. Η ιστορία έχει γραφεί και συνεχίζει να γράφεται. Όμως το ίδιο βιβλίο της ιστορίας έχει γράψει ποιος είναι ο γνήσιος κωλοτούμπας. Κι οι κωλοτούμπες είναι επικίνδυνες, ιδιαίτερα από ανθρώπους του δικού του μεγέθους. Κι ως επικίνδυνος, καλά θα κάνει να ασχοληθεί με οτιδήποτε άλλο εκτός από το ποδόσφαιρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...