Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

ΕΠΙΔΟΚΙΜΑΖΕΙ Ο ΟΛΙ ΡΕΝ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ


Το αίτημα της Πορτογαλίας προς την ΕΕ για χρηματοπιστωτική βοήθεια συνιστά μια υπεύθυνη κίνηση για τη σταθεροποίηση της κατάστασης στη χώρα και στην Ευρώπη, δήλωσε σήμερα ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν. «Είναι μια...
υπεύθυνη κίνηση από την πορτογαλική κυβέρνηση για το καλό της οικονομικής σταθερότητας στη χώρα και στην Ευρώπη», δήλωσε ο Ρεν στο πρακτορείο Reuters (Ρόιτερς). Το ποσό της βοήθειας θα καθοριστεί σύντομα, προσέθεσε.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε σήμερα από την Ουάσινγκτον ότι είναι «έτοιμο» να βοηθήσει την Πορτογαλία, η οποία προσέφυγε στο μηχανισμό στήριξης της ΕΕ.

Η Πορτογαλία ζήτησε σήμερα να επωφεληθεί μιας χρηματοπιστωτικής βοήθειας από την ΕΕ, ανακοίνωσε, νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. «Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Ζοζέ Σόκρατες ενημέρωσε σήμερα τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο για την πρόθεσή του να ζητήσει την ενεργοποίηση των μηχανισμών χρηματοπιστωτικής στήριξης» της ΕΕ, διευκρινίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ανακοίνωσή της.

«Ο πρόεδρος της Επιτροπής διαβεβαίωσε ότι το αίτημα αυτό θα εξεταστεί το ταχύτερο δυνατό (...) και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην ικανότητα της Πορτογαλίας να ξεπεράσει τις σημερινές δυσκολίες με την αλληλεγγύη των εταίρων της», προσέθεσε η Επιτροπή. Κατά την τελευταία σύνοδο κορυφής της ΕΕ ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ είχ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...