Τρίτη 12 Απριλίου 2011

ΡΟΜΠΑΙ: "Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ"

«Η προσπάθεια του ελληνικού λαού και της κυβέρνησης είναι μεγάλη», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΕ, Χέρμαν βαν Ρόμπαϊ, κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια...


Υποδεχόμενος τον κ. Ρόμπαϊ, ο κ. Παπούλιας ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΕΕ για ό,τι κάνει «προκειμένου να προωθηθούν μερικά από τα αιτήματα της Ελλάδας σ’ αυτή τη μεγάλη μάχη», ωστόσο «ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε ότι «τα αδύναμα στρώματα υποφέρουν» και πρόσθεσε: «Δώσαμε και δίνουμε».

«Εκείνοι που κάνουν τη μεγάλη προσπάθεια είναι τα αδύναμα στρώματα και ξέρω ότι γνωρίζετε την προσπάθεια που γίνεται. Σας ευχαριστώ για ό,τι κάνετε», υπογράμμισε ο κ. Παπούλιας.

Ο πρόεδρος της ΕΕ βρίσκεται στην Ελλάδα με στόχο την τόνωση της αξιοπιστίας της χώρας και την ανάδειξη των θετικών πτυχών της ευρωπαϊκής παρέμβασης στην κρίση χρέους.
Ο κ. Ρόμπαϊ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου ενώ για τις 15:00 προγραμματίζεται κοινή συνέντευξη Τύπου.

Στη συνέχεια, θα μετάσχει σε εκδήλωση του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) με θέμα «Ελλάδα και Ευρώπη: Κτίζοντας το μέλλον σε δύσκολους καιρούς».

Τέλος, στις 16:30 θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντ. Σαμαρά.

Την Τετάρτη, ο Χέρμαν βαν Ρόμπαϊ θα μεταβεί στην Λευκωσία όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κύπρου κ. Δ. Χριστόφια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...