Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Να εγκαταλείψουν το Τόκιο καλούνται οι Έλληνες-Φόβοι για νέα διαρροή ραδιενέργειας

http://cdn.thebest.gr/media/images/frontNews/kdpaieqzzw4d804a0b08747.jpg
Να εγκαταλείψουν το Τόκιο, είτε επιστρέφοντας στην Ελλάδα, είτε μετακομίζοντας σε περιοχές που βρίσκονται σε απόσταση μεγαλύτερη των 500 χλμ νοτιότερα, καλεί τους Έλληνες που ζουν στην ιαπωνική πρωτεύουσα η ελληνική πρεσβεία με ηλεκτρονικό μήνυμα που εστάλη.Όπως δήλωσε στον Βήμα 99,5 η κ. Σούλα Κετενίδου που ζει στο Τόκιο, σε e-mail που έλαβε από την ελληνική πρεσβεία στο Τόκιο αναφέρεται ότι ο κίνδυνος νέων εκρήξεων στο πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα είναι ορατός.
Eκκενώνουν το εργοστάσιο της Φουκοσίμα
Την ίδια ώρα και οι 50 εναπομείναντες εργάτες στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμακαλούνται από την ιδιοκτήτρια εταιρεία να εγκαταλείψουν το εργοστάσιο, την ώρα που στον σταθμό φαίνεται να βγαίνει άσπρος καπνός.
Μία νέα πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Τετάρτης στον αντιδραστήρα 4 του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, με την τηλεόραση να αναμεταδίδει ζωντανά πλάνα από τον τόπο της φωτιάς, που έδειχναν πυκνά κύματα καπνού να καλύπτουν το κτίριο.
Έκρηξη που ακολουθήθηκε από πυρκαγιά σημειώθηκε στο ίδιο κτήριο το πρωί της Τρίτης, προκαλώντας τη διαρροή σημαντικού επιπέδου ραδιενέργειας, στο περιβάλλον. Η πυρκαγιά, όπως θεωρήθηκε, τέθηκε υπό έλεγχο κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Εν τούτοις υπάρχει έντονη ανησυχία ότι τα επίπεδα του νερού ψύξης, έχουν πέσει σημαντικά μέσα στις δεξαμενές όπου βρίσκονται οι εμπλουτισμένοι πυρηνικοί ράβδοι ουρανίου, στον αντιδραστήρα 4, με αποτέλεσμα να υπερθερμαίνονται και να οδηγούνται σε τήξη.
Νέος σεισμός
Στο μεταξύ  ένας νέος σεισμός 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε αισθητός ανατολικά του Τόκιο ενώ σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες τα κτίρια σείονταν για αρκετή ώρα.Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στ' ανοικτά της περιοχής Σίμπα, ανατολικά της πρωτεύουσας και το βάθος του ήταν μόνο 10 χλμ., μετέδωσε η ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Κλεισμένοι στα σπίτια τους

Τόσο ο πρωθυπουργός της χώρας Ναότο Καν όσο και άλλοι αξιωματούχοι προειδοποίησαν τους πολίτες για την πιθανότητα περαιτέρω διαρροής ραδιενέργειας και ζήτησαν από όσους μένουν σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από το πυρηνικό συγκρότημα της Φουκουσίμα να παραμείνουν στα σπίτια τους και να κλείσουν ερμητικά πόρτες και παράθυρα ώστε να ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο μόλυνσης. Σε περίπτωση εξόδου τους, τους προέτρεψαν επίσης να αναπνέουν μέσα από βρεγμένη πετσέτα και να φροντίζουν ώστε να διατηρούν το σώμα τους όσο το δυνατόν πιο καλυμμένο γίνεται.

Ήδη, περίπου 70.000 άτομα έχουν εκκενώσει τα σπίτια τους σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων από το επίμαχο πυρηνικό εργοστάσιο, ενώ 140.000 ακόμη άτομα παραμένουν στην ευρύτερη ζώνη κινδύνου της βορειοανατολικής ακτής της χώρας.
thebest.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...