Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Νέο διάγγελμα Καντάφι εν μέσω σφοδρών μαχών


Σε νέο τηλεοπτικό διάγγελμα του σήμερα ο Καντάφι επανέλαβε ότι δεν μπορεί να παραιτηθεί καθώς δεν κατέχει τη θέση του πρωθυπουργού αλλά ούτε και του προέδρου. « Όταν αναφέρεται το όνομα μου παγκοσμίως το βρίσκω αστείο και παράξενο», πρόσθεσε ο λίβυος ηγέτης.
«Το 1969 διακήρυξα την επανάσταση και μετά παρέδωσα την εξουσία στο λαό»… « Ο κόσμος δεν καταλαβαίνει το λιβυκό καθεστώς, ο λαός είναι το κυρίαρχο στοιχείο στη Λιβύη, μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις και κατέχει όλη την εξουσία, η οποία του δόθηκε το 1977» τόνισε ο Καντάφι.
Στο μεταξύ, δυνάμεις του Καντάφι συγκρούστηκαν με οπλισμένους εξεγερμένους  στην πόλη Μπρέγκα, κατά τη διάρκεια επιχείρησης για να ανακαταλάβουν την πόλη. Σύμφωνα  με πληροφορίες οι δυνάμεις του Καντάφι κατάφεραν να θέσουν υπό τον έλεγχο τους το αεροδρόμιο της πόλης, μετέδωσε το πρακτορείο DPA.  Δεν εξαπέλυσε επιθέσεις σε πόλεις που ελέγχονται από διαδηλωτές, δηλώνει η λιβυκή κυβέρνηση, ενώ η αντιπολίτευση δηλώνει πως εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει από τις ξένες δυνάμεις να επέμβουν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης έχουν υπό τον έλεγχό τους την Μπρέγκα και την Ατζαμπίγια.
Σύμφωνα με ηγέτη τοπικής φυλής αεροπλάνα της πολεμικής αεροπορίας της Λιβύης βομβάρδισαν στρατόπεδα κοντά στις βορειοανατολικές πόλεις  Ατζαμπίγια και Μπρέγκα της Λιβύης, μετέδωσε το CNN.
Ο ηγέτης πρόσθεσε, ότι πολλοί νέοι έσπευσαν  στο σημείο των συγκρούσεων για να υπερασπιστούν την πόλη.
Παράλληλα, χαοτικές χαρακτήρισε τις διαπραγματεύσεις με την αντιπολίτευση ο γιός του Καντάφι Seif al-Islam. Η αντιπολίτευση είναι διασπασμένη και δεν διαθέτει ηγεσία, πρόσθεσε.
Η έλλειψη συγκεκριμένης ηγεσίας στην  αντιπολίτευση, καθιστά  δύσκολη την αποστολή βοήθειας από τις ΗΠΑ, σημείωσε αμερικανός αξιωματούχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...