Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

«Κάντε ό,τι θέλετε!»


ΤΖΙΓΓΕΡ: «ΔΕΝ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΩ». ΑΦΕΝΤΙΚΟ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ. ΒΓΕΝΟ: «ΟΧΙ ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ». ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΒΟΤΑΝΙΚΟ-ΠΑΙΑΝΙΑ. ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ Η ΑΝΟΙΞΗ ΤΟΥ ΠΑΟ! ΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ.-

Η 1η Μαϊου του 2011 μπορεί να αποδειχθεί ιστορική για τον Παναθηναϊκό με την μεταβίβαση του 25% των μετοχών Γιάννη Βαρδινογιάννη στους Ανδρέα Βγενόπουλο και Νικόλα Πατέρα. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να τηρηθούν οι όροι του μνημονίου για τους οποίους ο sportdog σας ενημέρωσε με σχετικό χθεσινό ρεπορτάζ.
Αυτό που θα πρέπει να τονίσουμε είναι ότι όρος απαράβατος είναι να μην υπάρξει αντιπολίτευση από την πλευρά Τζίγγερ, αλλά δημοσία στήριξη σε περίπτωση που ο πρόεδρος του «τριφυλλιού», Νικόλας Πατέρας, δεχθεί «επίθεση» από μερίδα του Τύπου ή από άλλους μετόχους.
«Σηκώνομαι και φεύγω»
Πάνω σε αυτόν τον όρο στάθηκαν, άλλωστε, για περισσότερη ώρα στη χθεσινή τετράωρη συνάντηση οι τρεις άνδρες. Ο Νικόλας Πατέρας ήταν ξεκάθαρος προς τον Τζίγγερ από την αρχή. Του είπε: «Δεν υπάρχει λόγος να συζητήσουμε καμιά μεταβίβαση αν γίνουν τα ίδια με τα περυσινά. Σηκώνομαι και φεύγω», με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη να ξεκαθαρίζει τις προθέσεις του:
«Δεν παρεμβαίνω»
«Είναι δεδομένη η στήριξή μου στον Νικόλα. Εγώ λέω να σβήσουμε ό,τι έγινε πέρυσι. Έγιναν λάθη στις σχέσεις μας και να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα. Έχω όλη τη διάθεση να υπάρξει συνεργασία και έχετε το ελεύθερο να κάνετε ό,τι θέλετε, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή δική μου παρέμβαση».
Ενημερώθηκε ο Παύλος
Εξάλλου, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης επικοινώνησε μετά το ραντεβού με τον Παύλο Γιαννακόπουλο, τον οποίο ενημέρωσε για όλα όσα συζητήθηκαν. Παράλληλα, του τόνισε ότι συμφωνήθηκε να μην γίνονται δηλώσεις από κανέναν μέτοχο αναφορικά με τον Παναθηναϊκό παρα μόνο από τον πρόεδρο, Νικόλα Πατέρα.
«Αφεντικό ο Πατέρας»
Ο Ανδρέας Βγενόπουλος μετά το τέλος της συνάντησης έλεγε για τον Νικόλα Πατέρα πως: «Αποφασίσαμε να μη μιλάμε πολύ. Θα κρατήσουμε μια στάση μακριά από συχνές δηλώσεις. Από εδώ και πέρα θα μιλάει για όλους μας ο Νίκος Πατέρας, οπότε το κρίνει σκόπιμο. Αυτός επίσης θα είναι που θα κάνει κουμάντο στην ομάδα. Αυτός θα είναι το απόλυτο αφεντικό. Υπάρχει πλήρης εμπιστοσύνη στον Νίκο. Αυτός θα διαχειριστεί την κατάσταση ως πρόεδρος της ΠΑΕ», ενώ για τη συμφωνία με τον Τζίγγερ είπε:
«Συμφωνήσαμε ότι από εδώ και στο εξής θα υπάρξει ομόνοια και ενότητα. Είναι καθήκον μας να πράξουμε κάτι τέτοιο για το καλό του Παναθηναϊκού. Η ενότητα θα είναι κύριο στοιχειό της πολυμετόχικοτητας».
Όσο για το ενδεχόμενο να μπουν κι άλλοι επιχειρηματίες (πρώην μέλη της ΠΕΚ) στο μετοχικό σχήμα, αποκάλυψε: «Είναι κάτι που μας ενδιαφέρει, αλλά δεν είναι της παρούσης. Αν γίνει κάτι, θα γίνει στο άμεσο μέλλον».
«Δεν είμαστε δωρολήπτες»
Σε ό,τι αφορά τον τρόπο της μεταβίβασης του 25% ο Ανδρέας Βγενόπουλος, είπε στον Τζίγγερ κατά τη διάρκεια της συνάντησης. «Εμείς δεν θέλουμε να μας χαρίσεις τώρα το 25% των μετόχων. Δεν είμαστε ούτε δωρολήπτες, όπως γράφουν κάποιοι σήμερα, ούτε τζάμπα μάγκες. Θέλουμε να μείνουν ως έχουν τα πράγματα στην ομάδα, αλλά να αποδείξεις στην ότι στηρίζεις τον Νικόλα Πατέρα στην προεδρία και να κάνεις τα πάντα για να σταματήσει ο πόλεμος.
Αν διαπιστωθεί ότι υπάρχει κατανόηση και καλή συνεργασία, τότε του χρόνου την 1η Μαϊου, θα κάνουμε μια αποτίμηση του 25% των μετοχών σου και θα τις πάρουμε με λεφτά που θα μπουν στην ομάδα μέσω αύξησης του Μ.Κ.».
Γήπεδο και Παιανία
Για το γήπεδο στον Βοτανικό, Βγενόπουλος και Πατέρας ζήτησαν από τον Τζίγγερ να έχουν πλήρη ενημέρωση από τον Βαγγέλη Σαμαρά και να πάρουν όλα τα στοιχεία στα χέρια τους. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης τους διαβεβαίωσε ότι όλα πάνε καλά και πως σε τρεις μήνες θα αρχίσουν τα έργα!
Σε ό,τι αφορά την Παιανία μόλις γίνει η μεταβίβαση των μετοχών θα συζητηθεί το ενδεχόμενο του δανεισμού της για πέντε αντί για δύο χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...