Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Το πολιτικό καθεστώς συντάσσεται, ενάντια στο λαό για να προστατέψει τα κεκτημένα της 35ετίας


Γράφει ο Αντίπατρος
Έκπληξη προκαλείται από την πλήρη ανυπαρξία αντιπολιτευτικής τακτικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Από την άλλη η μονίμως “κλαίγουσα” αριστερά που παραδοσιακά αντιτάσσεται στο οτιδήποτε, διασπασμένη όσο ποτέ, είναι βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησεως.
Θα περίμενε κάποιος ότι με τα μέτρα που έχουν επιβληθεί, συν τα όσα γνωρίζουμε για τις μακρόχρονες επιπτώσεις του μνημονίου, σύσσωμη η αντιπολίτευση θα είχε κατέβει στο δρόμο από την πρώτη μέρα και θα παρέμενε εκεί. Αντ΄ αυτού με μία χαλαρότητα και χωρίς να προβάλει ουσιαστικά επιχειρήματα που όλοι γνωρίζουμε και συζητούμε, παρατηρούμε το ένα λάθος μετά το άλλο.
Η κυβέρνηση παίζει μπάλα μόνη της με πρώτο σύμμαχο τα τηλεοπτικά κανάλια και τα μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα. Σε χρόνο ρεκόρ, πέρασε εύκολα την αντίληψη στον ήδη χρεωμένο στις τράπεζες Έλληνα, ότι αυτός φταίει για την οικονομική κατάντια της Πατρίδας. Στο τέλος της συγκυβέρνησής της με την τρόικα, θα λάβει το όποιο πολιτικό κόστος των επιλογών της. Το πολιτικό κόστος εκτιμώ ότι θα είναι πολύ μικρότερο από όσο υπολογίζουμε, εφόσον προβεί σε κάποιες στοιχειώδεις “παροχές”, που φυσικά θα υπερτονιστούν από τα μέσα. Και θα μπορεί τότε να κάνει παροχές, σε συνεννόηση με την τρόικα εφόσον εξαντλήσει την 4ετία. Έτσι και οι δανειστές θα συνεχίσουν να πληρώνονται και η κυβέρνηση θα μπορεί να συνεχίσει απρόσκοπτα το “έργο” της. Η Οδύσσεια λοιπόν είναι πιθανότερο να συνεχιστεί εφόσον δεν υπάρχει αντίδραση…
Από το παρόν πολιτικό κατεστημένο το πιθανότερο είναι να μην υπάρξει αντίδραση μιας και έχει μπει σε καθεστώς αυτοσυντήρησης και διατήρησης των προνομίων του. Βλέπετε εσείς κάποια αντίδραση από την αξιωματική αντιπολίτευση; Έχει μείνει στις “δάφνες” του ΟΧΙ στο μνημόνιο που και αυτές ακόμα, κατάφερε να τις μετατρέψει σε σκιά, μετά από “ύποπτες” διαρροές ότι μπορεί να ήταν ΝΑΙ, αν χρειαζόταν αυξημένη πλειοψηφία. Πηγαίνοντας τώρα στην εκλογική διαδικασία του Νοεμβρίου παρατηρεί κανείς μία απάθεια και απαξίωση των υποψηφιοτήτων της. Αντί να κατέβει πειστικά στο λαό και να ζητήσει ΑΝΑΤΡΟΠΗ, κατεβάζει αμφιβόλου προελεύσεως και δυναμικότητος υποψηφίους με στόχο, να μην είναι πολύ κάτω από εκεί… που βρέθηκε μόλις ένα χρόνο πριν.
Το αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι ένα και όλο το πολιτικό σύστημα νικητές. Θυμηθείτε το αυτό.
Ειλικρινά είναι η πρώτη φορά που θεωρώ ότι η αποχή από την ψήφο, ίσως θα είναι μία μικρή νίκη του λαού γυρίζοντας την πλάτη του στους πολιτικούς που τόσα χρόνια τον εξευτέλισαν, τον κορόιδεψαν, τον λήστεψαν, τον υποβάθμισαν, τον έκαναν να ξεχάσει ποιος είναι. Με την αποχή το αρχικό κέρδος είναι μικρό και δυστυχώς δίνει μια μικρή παράταση ζωής στο σύστημα. Μακροπρόθεσμα όμως, αυτό μπορεί να γίνει κίνημα που θα βρει εκφραστή. Και αυτός ο εκφραστής δεν υπάρχει δυστυχώς σήμερα στο παρόν πολιτικό τοπίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...