Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Το κατά Μάρκον...

Αυτός ο κοινωνικός και πολιτικός κανιβαλισμός, που η κυβέρνηση με κάθε τρόπο προσπαθεί να επιβάλει με πρόσχημα το Μνημόνιο της ντροπής και καταισχύνης, δεν πρέπει, δεν μπορεί να περάσει. Μου είναι αδύνατο να παραδεχτώ ότι τα αντισώματα έχουν εντελώς εκλείψει απ’ τον ελληνικό λαό. Ότι εξαιτίας της πλήρουςαναξιοπιστίας της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτικών και συνδικαλιστικών ηγεσιών ο κόσμος θα σκύψει το κεφάλι και εν τέλει θα υποταχτεί.
***
… Όχι. Μπορεί τα νομοσχέδια των ανατροπών και της επιστροφής σε εργασιακούς μεσαίωνες να περνούν απ’ τη Βουλή (άλλωστε υπάρχει άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία…), αλλά δεν νομιμοποιούνται σε καμιά περίπτωση στον λαό.
***
… Κι αυτό λέει πολλά. Είναι ελπιδοφόρο. Αντιδράσεις, αντιστάσεις υπάρχουν και θα υπάρξουν ακόμα περισσότερες. Με υπέρβαση των υπαρχόντων ηγεσιών. Αλλά θα υπάρξουν. Ο ελληνικός λαός έχει περάσει ανάλογες αρνητικές καταστάσεις. Και αντιστάθηκε. Το ίδιο θα κάνει και τώρα. Και πλανάται πλάνην οικτρά η κυβέρνηση, αν πιστεύει πως «καθάρισε» περνώντας απ’ τη Βουλή νόμους απαράδεκτους, άθλιους.
***
… Εγώ πάντως συμφωνώ με τον γίγαντα Κιλτίδη. Ή συνεργασία της Ντόρας με τον Καρατζαφέρη ή ακόμα και… ενιαίο κόμμα! Και γιατί όχι; Επειδή η Ντόρα το παίζει… «εκσυγχρονισμός»; Ελάτε τώρα! Άλλωστε ο κυρ Καρατζαφέρης έχει καταφέρει να γίνει δεκανίκι της πράσινης κυβέρνησης, στη συνεργασία με την Ντόρα θα κολλήσει; Σιγά!
***
- Έχω βαρεθεί να μετράω πόσες φορές τη βδομάδα ο φίλος μου ο Λοβέρδος βγαίνει στο MEGA! Στασίδι έχει πιάσει; Κοντεύει να ξεπεράσει ακόμα και τον Παπακωνσταντίνου, τον εκλεκτό του μεγάλου καναλιού! Τι γίνεται, ρε παιδιά;
***
- Όχι δηλαδή ότι πάει πίσω και το ALTER σε… προσκλήσεις στον Αντρέα, έτσι;
***
… Πρωτότυπη αντίληψη περί δημοσιογραφικής δεοντολογίας έχουν ορισμένα μεγάλα κανάλια, εν προκειμένω το MEGA κι ο ΑΝΤ1. Το περασμένο Σάββατο είχαν στα δελτία τους εκτενές ρεπορτάζ για τη δημοσκόπηση της Κάπα Research για «ΤΟ ΒΗΜΑ» και πολύ σωστά. Αλλά την ίδια μέρα τα ίδια «έγκριτα» κανάλια αγνόησαν εντελώς και προκλητικότατα τη δημοσκόπηση της RASS για «ΤΟ ΠΑΡΟΝ»! Τέτοια δεοντολογία!
***
… Να υποθέσω ότι τα σαΐνια οι ρεπόρτερ τους δεν πήραν χαμπάρι την άλλη έρευνα; Μπα! Οπότε θα πρέπει να υποθέσω ότι οι διευθυντάδες ειδήσεων απέκλεισαν απ’ την «ενημέρωση» του λαού (λέμε τώρα!) μια άλλη έρευνα, επειδή έτσι γουστάρουν!
***
… Ή μπας και (κάποιος τουλάχιστον…) δίνει εξετάσεις για… υποψήφιος δήμαρχος;
***
n Μιας και περί υποψηφίων δημάρχων ο λόγος, σημειώστε τον Πειραιά, σας το ξαναλέω. Εκεί, στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες οι διεργασίες για τις υποψηφιότητες των δύο μεγάλων κομμάτων. Οι λόγοι γνωστοί. Οι διεργασίες έτσι κι αλλιώς είναι έντονες στο παρασκήνιο. Μέχρι να ανακοινωθούν επίσημα οι υποψήφιοι, πολλά μπορεί να γίνουν. Θα ’χει μεγάλο ενδιαφέρον ο Πειραιάς…
***
- Εγώ θα το ξαναπώ. Πρόωρες εκλογές για το φθινόπωρο, αντάμα με τις δημοτικές και περιφερειακές, δεν βλέπω. Για πολλούς λόγους, λίγο-πολύ γνωστούς. Ωστόσο απ’ την άλλη είμαι υποχρεωμένος να σας ενημερώσω ότι κάποιοι (λίγοι πάντως) στο περιβάλλον του Γιώργου επιμένουν στις προτάσεις τους περί πρόωρων εκλογών!
***
… Κάτι ακόμα. Είναι σωστό αυτό που έγραψε «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» την περασμένη Κυριακή, ότι ο πετυχημένος νομάρχης Αθήνας Γ. Σγουρός θα είναι υποψήφιος περιφερειάρχης, ακόμα και στην περίπτωση που η Ιπποκράτους δεν του δώσει χρίσμα. Και αυτό σημειώστε το, ίσως είναι μια εξέλιξη που θα ανακατέψει για τα καλά την τράπουλα…
***
… Και στο μεταξύ άρχισαν ήδη να «τρέχουν» δημοσκοπήσεις για δήμους και περιφέρειες. Κι ας βρισκόμαστε στον Ιούλιο, μήνα περίεργο και δύσκολο για έρευνες, για γνωστούς λόγους. Ε, όταν οι εκλογές είναι τον Νοέμβρη και τα… χρίσματα πολύ νωρίτερα! Προβλέπω να μη σταματήσουν όλο το καλοκαίρι. Ακόμα και… στας παραλίας θα γίνονται δημοσκοπήσεις!
***
… Ότι η παραπέρα πορεία του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι δύσκολη, αυτό είναι αναμενόμενο. Επιβεβαιώνεται και απ’ τις πρώτες έρευνες μετά την αποχώρηση των Ανανεωτών του ΣΥΝ. Δύσβατα μονοπάτια θα πρέπει να περπατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι τις επόμενες εκλογές, με αβέβαια αποτελέσματα. Θα είναι μια δύσκολη μάχη. Δυστυχώς, κάποιοι «πέτυχαν» να φέρουν σε αυτήν τη θέση ένα ενδιαφέρον πείραμα στον χώρο της Αριστεράς.
***
- Όχι πως είναι τα πράγματα ευκολότερα για την Ντόρα, έτσι; Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της RASS ήσαν αποκαλυπτικά. Αμ, δεν γίνονται έτσι εύκολα τα κόμματα, επειδή σε στηρίζουν… MEGA, ALTER κι άλλες… δημοκρατικές δυνάμεις!
Βέβαια το μέγα της Ντόρας άγχος είναι το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών.
***
… Και φυσικά και κάτι άλλο, που αποκαλύψαμε την περασμένη Κυριακή. Η απροθυμία δηλαδή στελεχών στα οποία απευθύνεται, προκειμένου να στελεχώσουν το υπό ίδρυση κόμμα της. Κι αυτό συμβαίνει πανελλαδικά. Φαίνεται πως οι… άφθαρτοι δεν προτιμούν το κόμμα της Ντόρας!
***
… Εντάξει, είχε κάμποσο καιρό ο αντιπρόεδρος των Υμίων και του Οτσαλάν να βγει για να τα σούρει. Έτσι βγήκε και εκτονώθηκε στο MEGA, τη Δευτέρα. Έβγαλε και όλο τον αντικομμουνισμό του και όλα όσα γενικά τον… καταπίεζαν όλο αυτό το διάστημα!
***
… Ο καθείς κρίνεται. Το ίδιο κι ο αντιπρόεδρος. Γνωστές άλλωστε οι απόψεις του. Αλλά, αλήθεια, σε ποια δεοντολογία υπακούει το να αρνείται να κάνει διάλογο με εκείνους που αισθάνθηκαν θιγμένοι απ’ τα όσα είπε; Τόση… πια δημοκρατία; Δεν ντρεπόμαστε;
***
- Κι εντάξει ο αντιπρόεδρος. Γνωστές οι… δημοκρατικές του ευαισθησίες. Αλλά οι δυο παρουσιαστές της εκπομπής; Έπρεπε να πάρουν άδεια απ’ αυτόν, προκειμένου να τηρήσουν τη στοιχειώδη δεοντολογία; Ρε, πού έχουμε φτάσει; Και πού γενικά τη γράφουν κάποιοι τη δεοντολογία;
***
- Άλλη μία εξαπάτηση του λαού. Αυτή τη φορά αφορά τους ημιυπαίθριους. Αφού έβαλαν εκατοντάδες χιλιάδες να μπουν στη ρύθμιση υποσχόμενοι ότι δεν επιβάλλονται νέα πρόστιμα, ούτε φόροι και εισφορές κ.λπ., με νεώτερη εγκύκλιο όλα τα παραπάνω τα παραπέμπουν στο… υπουργείο Οικονομικών! Τούτοι δω σκίζουν σε… συνέπεια και αλήθειες! Και ουδείς έχει την παραμικρή ευαισθησία, για μία παραίτηση! Τι λέω τώρα!
***
… Αναγκάστηκαν βέβαια να το πάρουν πίσω, μα ποιος τους πιστεύει πια;
***
… Εδώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός λέει και ξελέει για τα… χαμένα λεφτά που υποσχόταν προεκλογικά και αίφνης εξαφανίστηκαν. Πάντως ο λαός έχει πειστεί ότι έλεγε ψέματα, όπως έδειξε η δημοσκόπηση της RASS.
Κι αυτό είναι που έχει σημασία…
***
… Ποιο Ασφαλιστικό; Ποιο Εργασιακό; Με τις «αποκαλύψεις του» απύλωτου ασχολούνταν επί μέρες τα μπουκωμένα ΜΜΕ της διαπλοκής. Αυτό θα πει έντεχνη αλλαγή ατζέντας!
***
n Διέξοδο απ’ το Μνημόνιο ψάχνει ο αρχηγός κωλοτούμπας. Το ψήφισε και τώρα εισπράττει… ροχάλες απ’ όλη την Ελλάδα, ενώ τα στελέχη του τα οποία ήσαν αντίθετα με τη μετατροπή του κόμματος σε εξαπτέρυγο του ΠΑΣΟΚ, του το θυμίζουν… Και η αρχηγάρα ψάχνει τώρα εναγωνίως τρόπους απεμπλοκής. Το ίδιο και η Ντόρα…
***
- Τελικά ποιος θα πάρει το βραβείο του περισσότερο αντικομμουνιστή; Ο αντιπρόεδρος των Υμίων και του Οτσαλάν (ου μη και της «Μαδρίτης», να μην ξεχνιόμαστε…) ή ο Άδωνις; Πάντως και οι δύο το παλεύουν φιλότιμα!
***
… Τελικά το ’πε ή δεν το ’πε ο Καστανίδης; Το περί εισήγησής του στον Παπανδρέου για πρόωρες εκλογές τον Νοέμβρη, εννοώ. Καθώς το διέψευσε μεν, αλλά δημοσιογράφοι της Σαλονίκης επιμένουν ότι… το διέπραξε σε συζήτηση που είχε μαζί τους…
***
… Ε, να, από κάτι τέτοια βαρίδια που κρατούν το κόμμα καθηλωμένο θα πρέπει να ξεμπλέξει τη Νου Δου ο Αντώνης. Σαν αυτά τα πολιτικά μπουμπούκια που διέπραξαν τα ανδραγαθήματα της «ΑΓΡΟΓΗ» και τώρα βγαίνουν και, στην προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, κάνουν τα πράγματα χειρότερα!
… Θα το τολμήσει; Πάντως απ’ αυτό θα κριθεί εν πολλοίς…
***
- Κι ας σημειωθεί ότι όλοι αυτοί οι τύποι που ρίξανε στα τάρταρα τη γαλάζια παράταξη δεν θα εγκαταλείψουν εύκολα τον λουφέ της εξουσίας (και η κομματική εξουσία κι αυτή εξουσία είναι). Επιπλέον διαθέτουν και ερείσματα σε «υψηλά» κομματικά δώματα. Καλά ξεμπερδέματα, αν και καθόλου εύκολο δεν το βρίσκω!
***
Όλες πια οι δημοσκοπήσεις κινούνται στο μήκος κύματος της έρευνας της RASS που δημοσίευσε την περασμένη Κυριακή «ΤΟ ΠΑΡΟΝ». Κι όσο τα κόμματα, ιδιαίτερα οι δύο πόλοι του δικομματισμού, καμώνονται τις στρουθοκαμήλους, τόσο η κατάσταση θα βγαίνει εκτός ελέγχου. Όχι ότι αυτό είναι και κακό, ε;
***
… Αλλά αυτή η πλήρης απαξίωση μπορεί να κυοφορήσει το καινούργιο, αν και τα μικρότερα κόμματα ήσαν στοιχειωδώς έτοιμα για μια «μετάβαση» (πραγματική) σε μια νέα εποχή, μετά το τέλος της μεταπολίτευσης. Είναι όμως; Κάτι τέτοιο δεν φαίνεται ορατό.
***
… Οπότε… Οπότε έτσι κι αλλιώς εισερχόμαστε στη νέα εποχή, αλλά με άγνωστους ακόμα τους καταλύτες που θα διαμορφώσουν το νέο τοπίο…
***
… Τώρα γιατί εγώ έχω την εντύπωση ότι ο Αβραμό δεν είναι καθόλου ικανοποιημένος που διορίστηκε εκτός αυτού και άλλος γαλάζιος αντιπρόεδρος; Ότι ήθελε έναν εντελώς διακριτό ρόλο και ο συγκεκριμένος δεν τον ικανοποίησε;
- Πάντως ευτυχής δεν είναι…

- Ε, χάρμα οφθαλμών (και ώτων…) ήσαν όλη την περασμένη εβδομάδα όλα εκείνα τα δημοσιογραφικά γιουσουφάκια, τα οποία είχαν αναλάβει εργολαβικά να στηρίξουν και την «τρόικα» και το Μνημόνιο και το Ασφαλιστικό και το Εργασιακό και… όλο το κακό συναπάντημα!
***
… Υπερωρίες κάνανε! Ξέρετε τι είναι να αντιδρούν ακόμα και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και να σπεύδουν να τους… επαναφέρουν στην τάξη κάποιες δημοσιογραφικές παλλακίδες; Ωρέ τι άλλο θα δούμε σε τούτη τη χώρα;
***
… Ειδικά ορισμένοι «έγκριτοι», η… κυρία ψαράς και το λαμόγιο που έκανε χοντρό παιχνίδι το ’99-2000 με το χρηματιστήριο (έπαιρνε περίπτερο και το έκανε… μεγάλη εταιρεία!), αλλά και κάποιοι άλλοι (και άλλες…) δώσανε ρέστα! Φανατικότεροι κι απ’ τον κυρ Γιώργη (Παπακωνσταντίνου)!
***
… Ε, όσο αυτός ο πολιτικά ανεκδιήγητος Σωτ. Χατζηγάκης βγαίνει και μιλάει σε κανάλια και ραδιόφωνα, τόσο περισσότερο εκτίθεται κι ο ίδιος και το γαλάζιο κόμμα του. Κάποιος σοβαρός να τον σταματήσει και να τον συνετίσει;
***
- Συνεπής η Ντόρα! Αφού ψήφισε το Μνημόνιο, λογικό να ψηφίσει επί της αρχής και το Ασφαλιστικό! Από κοντά κι ο γίγαντας Κιλτίδης, ο οποίος δεν ξέρει σε πόσες βάρκες πατάει! Έχει καλούς συμμάχους η κυβέρνηση!
Η Ντόρα να δω πού θα βρει συμμάχους για να κατασκευάσει κόμμα!
***
… Μπράβο στον Β. Οικονόμου. Για την ομιλία του για το Ασφαλιστικό…
***
… Ε, το έχει παρακάνει το MEGA τις τελευταίες μέρες… Καλά, δεν φοβούνται μπας και… παρεξηγηθούν πως λειτουργούν σαν μακρύ (επικοινωνιακό) χέρι της κυβέρνησης;
***
… Να μην το λησμονήσουμε, αδέρφια, το «Τσεσμέ». Όχι επειδή έφυγε να συνεχίσουμε τη νιρβάνα μας. Τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου επιδιώκει η Τουρκία. Και θα συνεχίσει να τη διεκδικεί με κάθε τρόπο. Και μεθοδικά και «τσαμπουκαλίδικα». Και χρειάζεται συγκεκριμένη στρατηγική, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις. Στρατηγική κι όχι δημόσιες σχέσεις και κατευνασμός, έτσι;
***
- Υπουργοί, υφυπουργοί κρυπτόμενοι υπό τον φόβο του λαού… Άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι αμπαρωμένοι στα γραφεία τους, επίσης υπό τον φόβο του λαού. Κι όλα αυτά μόλις εννιά μήνες μετά τις εκλογές και τον θρίαμβό τους…
Και κάποιοι άλλοι… τζάμπα μάγκες. Επί μέρες έβγαιναν στα ΜΜΕ και προειδοποιούσαν, απειλούσαν, διεκδικούσαν, καμώνονταν πως αφουγκράζονται το λαϊκό αίσθημα. Και την κρίσιμη ώρα… ΝΑΙ σε όλα. Πράγματι, τζάμπα μάγκες!
… Θα έχουν μούτρα να αντικρίσουν τους ψηφοφόρους τους;
… Για να μην πω και τίποτα για τον εξευτελισμό της ίδιας της διαδικασίας των ψηφοφοριών…
… Τι έγινε, ρε παιδιά; Ακόμα δεν τα… μελετήσατε τα βιογραφικά των υποψηφίων για το ΑΠΕ;
***
- Ποιο ΠΑΣΟΚ; Πάει, μας τελείωσε!
Ναι, ψηφίστηκε. Πόσο όμως νομιμοποιημένο είναι στον λαό;
***
Αλήθεια, τι φρούτο προέκυψε ο νέος εκλεκτός της κυβέρνησης πρόεδρος της ΔΕΘ Γ. Κωνσταντίνου, ο οποίος έχει δηλώσει… Ευρωπαίος ελληνόφωνος; Τι θέλει να (μας) πει ο τύπος; Σημειώστε δε, πως αυτή τη δήλωση την έκανε κατά την παρουσίαση του «Μακεδονικού αναγνωστικού», ενός βιβλίου που προωθεί την προπαγάνδα των Σκοπίων, αντάμα τότε με τον γνωστό του «Ουράνιου Τόξου» Βοσκόπουλο, τον… Οθωμανό (κατά δήλωσή του!) Ονσούνογλου, τον… ελληνόγλωσσο Σαλονικιό (κατά δήλωσή του!) Τριαρίδη και τον… Τρεμόπουλο των Οικολόγων! Να τον χαίρονται η κυβέρνηση κι ο ΓΑΠ. Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση!
***
Σκηνή ροκ: Κάμποσοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να χειροκροτούν μόλις το Ασφαλιστικό ψηφίστηκε επί της αρχής! Αλήθεια, είχαν αυτοί οι τύποι συναίσθηση του τι έκαναν εκείνη τη στιγμή;
Επίχαιραν για μια… νίκη του λαϊκού κινήματος; Χειροκροτούσαν τη ληξιαρχική πράξη θανάτου του κόμματός τους; Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου!
***
Επί 4-5 μέρες «εδέροντο» ανηλεώς οι Παπακωνσταντίνου και Ρέππας (εγώ επιμένω, το δίκιο είναι με τη μεριά του Αρκά…) και η πρωθυπουργάρα μας στη βαθιά νιρβάνα της, κάπου μεταξύ… κανό και ποδήλατου. Έπρεπε να φτάσει στο απροχώρητο η κατάσταση για να… αγανακτήσει και να δώσει «οδηγίες προς ναυτιλλομένους», μάλλον προς… δερομένους! Γιατί εμένα μου φαίνεται ότι όσο ο καιρός περνά, τόσο τούτη η κυβέρνηση μοιάζει όλο και περισσότερο με περιφερόμενο τσίρκουλο, όπου ο ένας βαράει τον άλλο κι ο ΓΑΠ… στον κόσμο του;
***
Ποιος… σοσιαλισμός; Βαρβαρότητα, μέχρι νεωτέρας! Θυμάστε το περσινό τους (στις ευρωεκλογές) κεντρικό σύνθημα; Πάντως ο λαός το θυμάται!
***
ΚΟΥΙΖ: Ποιον (ποια) θα λένε σε λίγο… Μαμανέα του 2010; Πώς είπατε ότι επαναλαμβάνεται η Ιστορία;
***
Ε, πώς να μην είναι στη δημοτική χορωδία με πατέρα… «Μεγάλο Τραγουδιστή»;
***
Πέρασε σχεδόν απαρατήρητο (σιγά μην ασχολούνταν τα μπουκωμένα ΜΜΕ…), αλλά έχει νομίζω την ιδιαίτερη σημασία του. Για πρώτη φορά ο ΓΑΠ, με τη συνέντευξή του στην «Ελευθεροτυπία», έθεσε εν αμφιβόλω ακόμα και το Σύνταγμα της χώρας! Αναφερόμενος στη συνταγματική απαγόρευση να ασφαλίζονται στον ίδιο φορέα εργαζόμενοι στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα είπε: «Δεν είναι προφανές, για ποιον λόγο το δικό μας Σύνταγμα εμποδίζει κάτι πολύ λογικό που ισχύει σε πολλές άλλες χώρες». Πέραν του ότι θα μπορούσε κάποιος να του θυμίσει ότι όταν θεσμοθετήθηκε ο νόμος Πετραλιά, που για πρώτη φορά προέβλεπε κάτι τέτοιο, ο ΓΑΠ είχε κατέβει στους δρόμους (!), εγώ απλώς θα ρωτήσω: Ως πού θα φτάσει η υποτέλεια; Τελικά… ΔΝΤ και «τρόικα» uber alles;
***
Αθλιότητες, σκοτεινιά τα όσα συνέβησαν στην ΑΓΡΟΓΗ το περασμένο καλοκαίρι. Μας (ξανα)γύρισαν στις εποχές του Τζουμπέ. Άθλιες συναλλαγές πολιτικά αθλίων, δίχως την παραμικρή τσίπα, εκτιθέμενων και τώρα που βγαίνουν για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Τελεία και παύλα. Μόνο που μάλλον τις αποκαλύψεις δεν τις έκανε κι ο πλέον κατάλληλος, αφού λόγω του διορισμού της θυγατρός έμπλεξε (κι αυτός) το νόμιμο με το ηθικό…
***
Φοβερό πρωτοσέλιδο «εγκρίτου» εφημερίδας. Παίρνεις μια συνέντευξη μιας κατηγορουμένης, την καθιστάς έγκυρο τιμητή, επαναλαμβάνει επί της ουσίας τα όσα έχει πει στην ανάκριση και το πρωτοσέλιδο έτοιμο: Ο πρώην πρωθυπουργός μπαίνει στο κάδρο του σκανδάλου (εν προκειμένω του Βατοπεδίου)!
***
> Ε, ακόμα μαδάνε τη μαργαρίτα εκεί στο ΠΑΣΟΚ, σχετικά με το αν θα καταργήσουν ή όχι το όριο του 42% για την εκλογή δημάρχων και περιφερειαρχών απ’ τον πρώτο γύρο. Ο κυρ Γιάννης (Ραγκούσης) επιμένει στην κατάργηση. Αλλά έμπειρα αυτοδιοικητικά στελέχη (κι όχι μόνο) επιμένουν στη μη κατάργηση, με το επιχείρημα ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα βρίσκει συμμάχους για τον δεύτερο γύρο, σε περίπτωση επαναφοράς του 50%. Πάνε οι εποχές των… «άλλων δημοκρατικών δυνάμεων», που δώριζαν στο ΠΑΣΟΚ συμμαχίες. Άλλες εποχές, τώρα, την εποχή του ΔΝΤ!
> Για τις περί εκλογών εισηγήσεις στον Γιώργο σας λέω αλλού. Σε ό,τι αφορά στον ανασχηματισμό, εκεί τα πράγματα είναι σχετικά ευκολότερα, αφού δεν απαιτείται ντε και καλά… σύμφωνη γνώμη της «τρόικας»! Και σχετικές προτάσεις επίσης υπάρχουν. Μην αποκλείετε τίποτα. Πάντως ορισμένοι υπουργοί ήδη διακατέχονται από ανασφάλεια και κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα!
> Λέτε; Ο αρχηγός κωλοτούμπας υπέρ της συζύγου του αντιπροέδρου των Υμίων; Λέτε; Ε, γιατί να μην το δούμε κι αυτό; Τόσα έχουνε δει τα ματάκια μας! Νόμιμα και ηθικά!
> Όλο το σύστημα, με σιδερένια, γαμψά «νύχια» στήριξε την κυβέρνηση στο Ασφαλιστικό. Οικονομικό, δημοσιογραφικό, Ντόρα και πάει λέγοντας. Για να μην ξεχνιόμαστε και να ξέρουμε τι μας γίνεται…
> Θα το επισημάνουμε ξανά. Οι διαρκώς φθίνουσες σε όγκο και παλμό συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ (χαρακτηριστικό παράδειγμα και οι συγκεντρώσεις της Πέμπτης) δείχνουν πολλά. Κυρίως την αναξιοπιστία πλέον των επίσημων συνδικαλιστικών ηγεσιών. Δεν είναι πως ο κόσμος δεν έχει διάθεση αντίστασης στα όσα τρομερά συμβαίνουν. Αλλού είναι το πρόβλημα. Δεν πείθουν, δεν εμπνέουν οι σημερινές ηγεσίες. Κι επειδή έρχονται τα πολύ δύσκολα, το ζήτημα είναι αν θα το αντιληφθούν και τι θα κάνουν. Πριν οι εξελίξεις τις ξεπεράσουν εντελώς!
***
ΣΩΣΤΟΣ ο Ρέππας, στην κόντρα του με τον κυρ Γιώργη (Παπακωνσταντίνου) για την τύχη των ΔΕΚΟ. Σωστός. Η πολιτική εμπειρία απέναντι στον ανέξοδο πολιτικό «τσαμπουκά» ξεχωρίζει. Άλλωστε ο κυρ Γιώργης πού να ξέρει από… πέντε δάχτυλα; Έχει καμιά επαφή με τον λαό; Εντεταλμένη υπηρεσία εκτελεί ο άνθρωπος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...