Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Αποχαιρετισμός στην Δασκάλα Χαρά Νικοπούλου

Με μια σεμνή αλλά και άκρως συγκινητική τελευτή το Μεγάλο Δέρειο του Έβρου αποχαιρέτησε όχι μόνον την σχολική χρονιά που πέρασε αλλά και την γυναίκα, χάρις στην οποία η λέξη δασκάλα θα γράφεται πια με κεφαλαίο όποτε συνοδεύει το όνομά της. Η Δασκάλα των Ελλήνων, η Δασκάλα της Θράκης μας, η Δασκάλα-σύμβολο στους χαλεπούς αυτούς καιρούς.


«Κυρία Χαρά δεν σας χάνουμε, θα σας έχουμε στο μυαλό μας, θα σας φέρνουμε στα όνειρά μας»
της είπε ένας από τους μικρούς Πομάκους μαθητές της, παραδίδοντάς της ένα γράμμα εκ μέρους των συμμαθητών του που για άλλη μια φορά τραγούδησαν για την Ελλάδα με την υπόκρουση του Ακορντεόν της Χαράς, κάνοντας ακόμη και τις πέτρες να δακρύσουν, όπως σημειώνει η Μελαχρινή Μαρτίδου στην εφημερίδα «Ο Χρόνος» της Κομοτηνής.

Απλοί άνθρωποι απ’ όλη την Ελλάδα μαζεύτηκαν στο ακριτικό πομακοχώρι, ενώ δεν ήταν λίγοι και οι «επώνυμοι» που έτρεξαν να χειροκροτήσουν την Δασκάλα, η οποία αφού φίλησε ένα-ένα τα παιδιά, δώρισε η ίδια από ένα ποδήλατο στους δύο καλύτερους μαθητές του σχολείου. Στον ίδια εφημέριδα διαβάζουμε επίσης: «Η Χαρά Νικοπούλου απευθύνθηκε και στα παιδιά που δεν ήλθαν στην σχολική γιορτή τους. Γιατί άραγε; Γιατί κάποιοι δεν τα άφησαν, δεν ήθελαν να υπάρχουν παιδιά και να την απογυμνώσουν, ασκώντας μια πρωτοφανή τρομοκρατία και πάλι ζωντανεύοντας το γνωστό σενάριο. Και οι γονείς τρομοκρατημένοι από το παρακράτος που ζει και βασιλεύει στο Μεγάλο Δέρειο, υπάκουσαν.

Δεν αντιστάθηκαν. ‘Καλό καλοκαίρι μέσα από την καρδιά μας στους μαθητές Τζελάλ, Ερχάν, Γενίζ, Ζεχρά, Γιουνού, Μπουμπερά, Σαμπρή, Μεχμέτ, Ιλχάν, Χουσείν, Μπερνά, Σαλή, Ζακιέ, Ρεμτζιέ Φατμά Ερκέ, Εμίρ, Σερκάν, Ερντέν, Σαμπρή, Μουράτ» που δεν ήλθαν. Κάποτε σας είχα πει ότι η Ελλάδα ξεκινά από εδώ και τελειώνει στην Κρήτη.

Θέλω να θυμάστε ότι δεν είσαστε μόνοι σας, έχετε δίπλα σας τόσους ανθρώπους που ήλθαν να δουν πως είναι τα Ελληνόπουλα του Δερείου. Η Ελλάδα είναι το σπίτι σας, είναι δίπλα σας. Τα 10 εκατομμύρια Έλληνες είναι δίπλα σας και 10 εκατομμύρια Έλληνες στο Εξωτερικό.

Θέλω να σας πως ότι ευτύχησα να έχω τις καλύτερες συναδέλφους, κάτι τέτοιο δεν θα μου ξανασυμβεί, είναι πρώτα κυρίες, μετά αδελφές και μετά συνάδελφοι. Σας αγαπώ μ’ όλη μου την καρδιά’ είπε η Χαρά Νικοπούλου, που βγήκε αναμνηστικές φωτογραφίες, μοίρασε τα δώρα και αποχαιρέτησε με τον σύζυγό της Ηλία Ελευθεριάδη, συμπαραστάτη και υποστηρικτή στο έργο της το Μεγάλο Δέρειο και τους μαθητές της.»

Στην συγκινητική εκδήλωση παρέστησαν ο βουλευτής Σερρών του ΛΑ.Ο.Σ. Ηλίας Πολατίδης, ο τέως βουλευτής Σερρών της ΝΔ ο Ευγένιος Χαϊτίδης, ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης Γιάννης Κουριανίδης, ο καθηγητής Νίκος Λυγερός, ο Βάϊος Πράντζος της ορθόδοξης ιεραποστολής Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος της Νεολαίας ΛΑ.Ο.Σ. Γιάννης Παναγιωτακόπουλος και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων απ’ όλη την Ελλάδα.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...