Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

ενώ ο Γιωργάκης κοιμάται..


(η εικόνα δεν είναι καθόλου άσχετη με τα όσα θα ζήσουμε τα επόμενα χρόνια)
Τη φορά αυτή το θράσος των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας (ΜΙΤ) ξεπέρασε κάθε όριο. Ανάρτησαν (με IP που δρομολογείται από την Άγκυρα) στο facebook το παρακάτω προβοκατόρικο κείμενο:
«…21 Μαΐου απέχουν από την εργασία Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, Αστυνομία, Λιμενικό, Πυροσβεστική και όλοι οι Δημόσιοι και Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, απέχουμε από την εργασία.
Αν τα μέλη του group ξεπεράσουμε τα 10.000 το υλοποιούμε.
Ενημερώστε τους Διοικητές ή Διευθυντές σας και πείτε τους ότι δεν θα παρουσιαστείτε τη συγκεκριμένη μέρα.
Αν ο Διοικητής σας είναι στόκος και δεν έχει καταλάβει που πάει το πράγμα, πείτε του τη συγκεκριμένη μέρα ότι είστε άρρωστος. Το πιο πιθανό όμως είναι να είναι κι αυτός άρρωστος. Τη μέρα εκείνη θα παρουσιαστεί κανονικά το προσωπικό ασφαλείας..»
Στόχος του κειμένου της ΜΙΤ είναι να προσελκύσει …. 10.000 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και να τα χρησιμοποιεί κατά το δοκούν. Ξεκινά ζητώντας τους να απέχουν από την υπηρεσία τους στις 21 Μαΐου.
Μόνο ανησυχία μπορεί να προκαλέσει η ύποπτη αυτή κίνηση της ΜΙΤ τη στιγμή που η χώρα μαστίζεται από την μεγαλύτερη κοινωνική, οικονομική και πολιτική κρίση της μεταπολίτευσης. Είναι άραγε όλα αυτά τυχαία, τη στιγμή που την ερχόμενη εβδομάδα επισκέπτεται τη χώρα ο Ερντογάν με το σύνολο σχεδόν του υπουργικού του συμβουλίου;
Η κυβέρνηση θα κάνει επιτέλους κάτι;
αντιγραφή απο: http://www.antinews.gr/?p=44892
Kαι εκεί που νομίζεις ότι τα έχεις ακούσει όλα, μια είδηση σαν την παρακάτω, σε κάνει να αναθεωρήσεις.. Γραφεία της τουρκικής εθνικιστικής οργάνωσης των Γκρίζων Λύκων στήθηκαν εντελώς φανερά και απροκάλυπτα σε ισόγειο κεντρικότατου σημείου της Ελευσίνας! Στον συγκεκριμένο χώρο αναρτήθηκαν σε εμφανή σημείο γνωστά σύμβολα των ..”ιδεαλιστών” (ulkucu) όπως αυτοαποκαλούνται τα μέλη του κόμματος Εθνικιστικής δράσης, όπως ο γκρίζος λύκος, οι τρεις ημισελινοι συνοδευόμενα απο τα σχετικά συνθήματα.
Θορυβημένοι οι κάτοικοι της περιοχής κατείγγειλαν το γεγονός στον δήμαρχο της πόλης ο οποίος κάνοντας “ρελάνς προοδευτικότητας” στον Νομάρχη Χίου, φέρεται να καθυσήχασε τους συμπολίτες του λέγοντας πως έχουμε δημοκρατία και ο καθένας μπορεί να αναρτά ότι σύμβολα θέλει.. Σεβόμενοι απολύτως τις προοδευτικές απόψεις των τοπικών αρχόντων και προς αποφυγή οποιασδήποτε παρεξηγήσεως, θα θέλαμε να διευκρινήσουμε πως :
α) το συγκεκριμένο “σωματείο” δεν αποτελεί ΜΚΟ υπερ της προστασίας του συμπαθέστατου ζώου της στέπας, β) τα τσιγκελωτά μουστάκια των Τούρκων παρακρατικών δεν έχουν ουδεμία σχέση με το αντίστοιχο “αξεσουάρ” της αμερικανικής γκέι κοινότητας.
Η ιδεολογία του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) είναι ένα μείγμα Παντουρκισμού-Παντουρανισμού με δόσεις ισλαμισμού και εδράζεται σε τρεις πυλώνες: Τον Εθνικισμό (milliyetçilik), τον Τουρκο-Ισλαμισμό (ülkücülük) και τον Παντουρκισμό (Nizam-i Alem) ο οποίος προωθεί την ιδέα ενός neue ordnung υπό την ηγεσία του Τουρκικού κόσμου.
Ως γνωστόν η συγκεκριμένη οργάνωση διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες -στην ουσία είναι συγκοινωνούντα δοχεία- και έχει στο ενεργητικό της πλούσια ανθελληνική δράση (συμπεριλαμβανομένων των καταστροφικών πυρκαγιών του 1994 στην Ρόδο). Μετά από την εδραίωση της παρουσίας της στην Θράκη φαίνεται πώς προωθείται η εξάπλωση και σε άλλες περιοχές της χώρας με έντονη παρουσία μουσουλμανικού στοιχείου, όπως η ευρύτερη μητροπολιτική περιοχή της Αθήνας. Όλως τυχαίως όχι μακριά απο τον συγκεκριμένο χώρο φιλοξενούνται 2 μουσουλμανικά τζαμιά..
αντιγραφή απο: http://www.enkripto.com/2010/05/blog-post_3728.html
Στήνουν σκηνικό ελληνικού αφοπλισμού – Πάνε για λύση “a la ΔΝΤ” στο Αιγαίο υπέρ της Τουρκίας
………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Όπως είχε δηλώσει σε εκπομπή στην τηλεόραση ο ΑΝΥΕΘΑ Παναγιώτης Μπεγλίτης «Είτε μας αρέσει, είτε όχι για αντικειμενικούς λόγους (δημογραφικούς, μεγέθους, κτλ.) η Τουρκία είναι μία μεγάλη περιφερειακή δύναμη και εμείς πρέπει να αναπροσαρμόσουμε την πολιτική μας».
Η ομολογία αυτή αντικατοπτρίζει δυστυχώς την ψυχή και το πνεύμα της πολιτικής που ακολουθεί η παρούσα κυβέρνηση. Αφού με λίγα λόγια τα πράγματα ήρθαν εδώ που ήρθαν και αφού δεν έχουμε τη θέληση και την ψυχική δύναμη να αγωνιστούμε με ότι έχουμε στη διάθεση μας έχουμε υποκύψει στο ψευδοδίλημμα “πόλεμος ή υποχώρηση” τη στιγμή που παντού διακηρύσσουμε ότι ποτέ μία υπό ένταξη στην ΕΕ Τουρκία θα ήταν στρατιωτική απειλή για την Ελλάδα.
Έτσι για άλλη μία φορά όπως και με την περίπτωση της οικονομίας που επιλέξαμε το ΔΝΤ οδηγούμαστε σε “μοναδική λύση” που θα μας βγάλει από την δύσκολη θέση για να έχουμε να δικαιολογήσουμε στους Έλληνες πολίτες γιατί δεν μπορούμε να υπερασπίσουμε την εθνική κυριαρχία και συμφέροντα της χώρας.
Οδηγώντας την κατάσταση σε αδιέξοδο και μη παρουσιάζοντας καμία άλλη εναλλακτική λύση ακόμα και αποκλείοντας αυτές που έχουμε δικαιολογούμε την εγκατάλειψη όλων αυτών για τα οποία οι προηγούμενες γενιές αγωνίστηκαν.
Άλλωστε τι αξία έχει να εκχωρήσουμε μέρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων αρκεί να κοιμόμαστε ήσυχοι και να κάνουμε οικονομία, με τις τουρκικές φρεγάτες να προστατεύουν από τρομοκρατικές απειλές τα νησιά του Αιγαίου και τις ακτές της Αττικής.
πηγη: Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...