Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Παράξενες συλλήψεις για διάθεση συσκευών παρακολούθησης


Επειδή οι ημέρες που διανύουμε είναι πονηρές, κι επειδή κάποιοι θα επιχειρήσουν να δημιουργήσουν νεφελώματα σχετικά με πιθανές (ή πραγματικές) παράνομες παρακολουθήσεις πολιτών ή πολιτικών, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε οτιδήποτε "κυκλοφορεί" σχετικά με συσκευές παρακολούθησης. Κι αυτό επειδή το συγκεκριμένο "έργο" (της παραπλάνησης και της συσκότισης πληροφοριών σχετικά με πραγματικά περιστατικά) αναμένεται να παιχτεί λίαν συντόμως, εμείς επιφυλασσόμαστε σε οτιδήποτε θα δημοσιεύεται και θα έχει σχέση με παρακολουθήσεις.

Για να γίνουμε σαφέστεροι, κι επειδή το συγκεκριμένο θέμα (των παρακολουθήσεων) αποτελεί πηγή πλουτισμού για διάφορους, αναμένουμε το επόμενο χρονικό διάστημα να υπάρξουν σειρά διαρροών σχετικών με πολιτικά πρόσωπα, ίσως μάλιστα και για ισχυρά πρόσωπα που σήμερα "χτυπάνε" τον Γιώργο Παπανδρέου.

Εμείς, ρωτάμε ευθέως:
Επιτρέπεται η εισαγωγή και πώληση συσκευών παρακολούθησης;
Πόσοι και ποιοί δύναται να έχουν τέτοιες συσκευές στη διάθεσή τους;
Σε περίπτωση σύλληψης, οι συλληφθέντες κατηγορούνται για παράνομη διακίνηση απαγορευμένου προϊόντος ή για κατασκοπεία;
Ποιοί παρέχουν εκπαίδευση και τεχνική υποστήριξη γι αυτές τις συσκευές;
Έχει υπάρξει έρευνα σε εταιρείες του εξωτερικού που ασχολούνται με την κατασκευή ή εμπορία συσκευών παρακολούθησης;
Ήταν γνωστή στην ΕΥΠ η συγκεκριμένη δραστηριότητα (εμπορίας συσκευών παρακολούθησης); Αν ναι, από πότε ήταν γνωστή; Αν όχι, γιατί;

Διαβάστε την παράξενη είδηση που ακολουθεί:
Δύο άτομα που διατηρούσαν καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών στο κέντρο της Αθήνας, μέσα από τα οποία πουλούσαν συσκευές καταγραφής και παρακολούθησης τηλεφωνικών συνομιλιών, συνελήφθησαν από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με την αυτόφωρη διαδικασία, για εγκλήματα κατά της ασφάλειας των τηλεφωνικών επικοινωνιών. Οι συσκευές ενεργοποιούνταν με κινητό τηλέφωνο και οι συλληφθέντες τις διαφήμιζαν σε ιστοσελίδες στο διαδίκτυο.
Πρόκειται για έναν 57χρονο ιδιοκτήτη και έναν 33χρονο προσωρινά υπεύθυνο ομοειδούς καταστήματος, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες, που περιλαμβάνουν και τα αδικήματα της παραβίασης του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας και προφορικής συνομιλίας και της πρόκλησης για εκτέλεση κακουργήματος.
Η διερεύνηση της υπόθεσης πραγματοποιήθηκε ύστερα από καταγγελίες για ιστοσελίδες, οι οποίες διαθέτουν στους χρήστες του διαδικτύου ηλεκτρονικές συσκευές, με δυνατότητες παραβίασης της ασφάλειας των τηλεφωνικών επικοινωνιών. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι «κοριοί» είχαν τη δυνατότητα, όταν συνδέονταν στο δίκτυο τηλεφωνίας, να παρακάμπτουν την ασφάλεια του δικτύου, να δίνουν δυνατότητα πρόσβασης στις συνομιλίες και να τις καταγράφουν, καθώς επίσης και να υποκλέπτουν προφορικές συνομιλίες.
Κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού πραγματοποίησε χθες έρευνα στα δύο καταστήματα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 78 συσκευές παρακολούθησης ήχου και τηλεφωνικών συνομιλιών, 14 συσκευές παρακολούθησης χώρου με κάρτα SIM κινητής τηλεφωνίας, δύο πομποί τηλεφώνου χωρίς μικρόφωνο και τέσσερις συσκευές καταγραφής συνομιλιών κινητού τηλεφώνου.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ αναζητείται ο ιδιοκτήτης του ενός καταστήματος.
Τέλος, μετά από όλα αυτά, μένουμε να απορούμε...: Τελικά πόσες συσκευές παρακολούθησης κυκλοφορούν στην Ελλάδα;
Χρήστος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...