Σε όλα τα ξένα media αναμεταδίδονται εδώ και ημέρες λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις στη χώρα μας και οι δηλώσεις των ελλήνων πολιτικών. Ωστόσο, σήμερα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters αποφασίζει να δώσει τον λόγο στους έλληνες πολίτες, αυτούς δηλαδή που υφίστανται τις τραγικές συνέπειες του πολιτικού χάους στην Ελλάδα. Μάλιστα το συγκεκριμένο ρεπορτάζ δεν έχει ίχνος ειρωνείας για τη χώρα μας, αντίθετα περιγράφει μία κατάσταση με θύματα τους πολίτες και θύτες τους ηγέτες της χώρας.
Την ώρα λοιπόν που οι πολιτικοί στην Ελλάδα ερίζουν για το ποιος θα οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, οι Έλληνες νιώθουν αηδιασμένοι από εκείνους νιώθοντας ότι έχουν χάσει εδώ και καιρό την επαφή τους με τον πολίτη και τις καθημερινές του μάχες για επιβίωση. Όπως περιγράφεται, έπειτα από τρεις ημέρες πολιτικών αντιπαραθέσεων, οι διαθέσεις του λαού κυμαίνονται από οργή μέχρι και πλήρη αδιαφορία.
«Νιώθω αηδία. Μας κοροϊδεύουν και τους έχουμε βαρεθεί» δήλωσε στο Reuters η 32χρονη υπάλληλος γραφείου Μαίρη Μελενίκου. «Δεν λένε την αλήθεια και δεν ενδιαφέρονται για εμάς. Ο λόγος που δεν συμφωνούν είναι ότι φοβούνται να πάρουν τις ευθύνες των πράξεων τους».
Οι Έλληνες -επισημαίνεται- παρακολουθούν σαστισμένοι τους πολιτικούς ηγέτες της χώρας να τσακώνονται λίγες ημέρες πριν αδειάσουν τα ταμεία της χώρας.
Πολλοί επιλέγουν να μην ασχολούνται καν. «Έφτασα τα όρια μου. Δεν με νοιάζει ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός πια» δηλώνει στο Reuters ο 34χρονος γραφίστας Κώστας Πολάτογλου, δήλωση που εκφράζει πολλούς συμπολίτες του που θεωρούν ότι οι πολιτικοί δεν τους εκφράζουν πλέον. Και συνεχίζει: «Δεν τους εμπιστεύομαι. Ελπίζω απλώς ότι αν πιάσουμε πάτο θα αρχίσουμε να σηκωνόμαστε ξανά».
Η 57χρονη συνταξιούχος Λένη Παπαδοπούλου δηλώνει από την πλευρά της: «Αυτοί οι άνθρωποι συμπεριφέρονται σαν παιδιά. Αρκετά πια! Πρέπει να συμφωνήσουν σε κάτι για το καλό της Ελλάδας, για να αρχίσουμε πάλι να ζούμε!».
Μία φοιτήτρια η Χριστίνα Δημητρακοπούλου δηλώνει ότι όλες οι πράξεις των πολιτικών μέχρι στιγμής ήταν λανθασμένες: «Δεν εμπιστεύομαι κανέναν. Εκπλήσσομαι που κάποιοι πολιτικοί ζητούν εκλογές. Θέλουν να κυβερνήσουν στα ερείπια ή τους νοιάζει μόνο η καρέκλα;» Τέλος ο φοιτητής Βαγγέλης Παναγιωτάκος διατυπώνει στο πρακτορείο τον μεγαλύτερο φόβο του: «Με ή χωρίς κυβέρνηση, για μας δεν αλλάζει τίποτε. Το μόνο που φοβάμαι είναι μήπως χειροτερέψουν τα πράγματα και δούμε εξεγέρσεις και ανθρώπους να σκοτώνονται στον δρόμο. Φριχτές καταστάσεις»
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου