Η ανάγκη μετάβασης της Ελλάδας στο επόμενο στάδιο διακυβέρνησής της από ανθρώπους του ΔΝΤ, αλλά κυρίως, από ανθρώπους που έχουν μοναδικό σκοπό την προώθηση της παγκοσμιοποίησης, τονίζεται στο άρθρο της Die Welt, που προσπαθεί να εισάγει -δια της πλαγίας οδού- το επόμενο βήμα στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή της Ελλάδας. Ένα βήμα, που θεωρείται απαιτητό, αφού η χώρα έχει καταστεί χώρος και μάλιστα χώρος πειραματισμού τακτικών, πρακτικών και μεθόδων μαζικής διαχείρισης πληθυσμών. Το ψυχολογικό - κοινωνικό - οικονομικό και πολιτικό πείραμα, απαιτεί πλέον την αναβάθμισή του και την εισαγωγή -για να συνηθίζουμε στο "άκουσμα" των μελλούμενων, ανέλαβε ο συντάκτης του κατάπτυστου προπαγανδιστικού άρθρου.
«Η Ελλάδα δεν πρέπει να κάνει οικονομίες μέχρι θανάτου» είναι ο τίτλος άρθρου στην εφημερίδα Die Welt, η οποία επισημαίνει πως:
«Η Ελλάδα κάνει οικονομίες μέχρι θανάτου. Μια τόσο ταλαιπωρημένη χώρα όμως δεν είναι σε θέση να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα. Πώς διανοήθηκαν τόσοι και τόσοι πολιτικοί πως η Ελλάδα μπορεί να λύσει τα προβλήματα της με ένα πακέτο περικοπών συν ένα πακέτο σωτηρίας από την ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο;»
Συνεχίζοντας ο συντάκτης του άρθρου επισημαίνει την ανάγκη δημιουργίας μίας "επιτροπής σοφών", η οποία και στην ουσία θα κυβερνάει τη χώρα. Απλά, κάνει την εισαγωγή στο νέο επίπεδο υποδούλωσης της Ελλάδας, η οποία -σύμφωνα με τους όρους της παγκοσμιοποίησης που σαφέστατα ασπάζεται ο "καλοδιαβασμένος" αρθρογράφος- πρέπει πλέον να αφεθεί στις "φροντίδες των ειδικών". Άδειασμα του Παπανδρέου και της παρέας του που αυτή τη στιγμή κυβερνάνε; Σαφέστατα ναι, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ, τονίζεται μέσα στο κείμενο η ανικανότητα και η έλλειψη γνώσης των σημερινών κυβερνώντων...
«Ήρθε η ώρα οι Ευρωπαίοι πολιτικοί να δουν πως με την Ελλάδα έκαναν ένα λάθος, το οποίο δεν θα πρέπει να επαναλάβουν σε περίπτωση που μια άλλη χώρα έμπαινε σε παρόμοια οικονομική στενωπό. Ο σωστός δρόμος θα ήταν μια οικονομική πολιτική, η οποία θα σταθεροποιούσε τα δημόσια ελλείμματα χωρίς να παρεμποδίζει το κράτος να δίνει οικονομικά κίνητρα για την καταπολέμηση της ύφεσης.
Κυρίως δυο μέτρα θα ήταν απαραίτητα.
Το πρώτο θα ήταν ένας δημοσιονομικός κανόνας, τον οποίο θα υιοθετούσε η ίδια η κυβέρνηση της θιγόμενης χώρας. Το ποσοστό του χρέους δεν θα έπρεπε να ξεπερνάει το 60%, έτσι όπως προβλέπεται και από το ευρωπαϊκό Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Επιπρόσθετα ο κανόνας αυτός θα καθόριζε πόσο γρήγορα θα έπρεπε να επιτευχθεί ο συγκεκριμένος στόχος, πόσο υψηλός θα έπρεπε να είναι ο νέος δανεισμός σε περιόδους ύφεσης και πόσο υψηλά θα πρέπει να είναι τα πλεονάσματα σε περιόδους οικονομικής ανάπτυξης για να επιτευχθεί η κάλυψη των χρεών.
Το δεύτερο μέτρο θα ήταν η σύσταση μιας ειδικής επιτροπής δανεισμού, η οποία θα επέβλεπε την εφαρμογή των κανόνων δημοσιονομικής εξυγίανσης. Θα έκανε εκτιμήσεις για τον κύκλο της ανάπτυξης, θα είχε εποπτεία για τα ελλείμματα και τα πλεονάσματα. Η επιτροπή θα έπρεπε να αποτελείται από 15 ειδικούς οικονομολόγους, να είναι ανεξάρτητη από την κυβέρνηση και η κυβέρνηση θα έπρεπε να είναι νομικά υποχρεωμένη να την βοηθά στην εκπλήρωση της αποστολής της».
Ο Γιώργος Παπανδρέου, θεωρείται ήδη παρελθόν για εκείνους που τον χειρίστηκαν. "Καμένο χαρτί" που δεν μπορεί πλέον να αποδώσει. Γι αυτό εξάλλου και ο συντάκτης της Die Welt είναι τόσο καυστικός στην τροποποίηση των αρμοδιοτήτων της κυβέρνησης, η οποία -σύμφωνα πάντα με τον αρθρογράφο- πλέον πρέπει να αποκτήσει χαρακτήρα δούλου που εκτελεί τις εντολές του αφεντικού του. Τα μέγιστα στην τροποποίηση των σχεδιασμών, φαίνεται να έπαιξε και η στάση του σημερινού πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος δεν αποδείχτηκε τόσο εργατικός όσο θα έπρεπε, ενώ ταυτόχρονα με την αδιαφορία του -συνεχείς διακοπές- αποδομούσε γρηγορότερα από όσο έπρεπε το "έργο" της διάλυσης της χώρας... Οι "μεγάλοι" αποφάσισαν πως ο Γιώργος ενώ είχε ξεκινήσει καλά, στο δρόμο "ξεχάστηκε" και δεν ακολούθησε την επιθυμητή -γι αυτούς- στάση, δημιουργώντας έτσι έντονη λαϊκή δυσφορία. Και μπροστά στην μεγάλη πιθανότητα η λαϊκή και κοινωνική έκρηξη να καταστρέψει τους σχεδιασμούς, η "τρόικα" αποφάσισε να επιταχύνει τις διαδικασίες μετάβασης των ανθρώπων της (και όχι των υποχειρίων της) στην εξουσία και στα κέντρα των αποφάσεων...
Κωνσταντίνος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου