- Η Τρόικα τρέμει πιθανή εξέγερση των πολιτών, αφού αυτό αυτόματα θα σημάνει τεράστια προβλήματα για τους διάφορους τοκογλύφους επενδυτές και τραπεζίτες, που σήμερα "διασώζονται" μέσα από την αφαίμαξη της Ελληνικής Οικονομίας
Μερικές δεκάδες χιλιάδες θα είναι οι πλούσιοι στην χώρα, ενώ όλοι οι υπόλοιποι θα βιώσουμε την φτώχεια επιστρέφοντας 50 χρόνια πίσω
Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι ανύπαρκτη (λόγω και έργω) ενώ ο πρωθυπουργός πλέον κρύβεται καθημερινά, όντας ανίκανος να αντιμετωπίσει το "έργο" του με την υπογραφή του μνημονίου. Η κυβέρνηση των διλημμάτων, σήμερα βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με το αν θα συνεχίσει την καταστροφική της πορεία ή εάν θα παραιτηθεί και θα προχωρήσει σε παύση του μνημονίου και σε ορισμό βουλευτικών εκλογών.
Η Τρόικα έρχεται και "σημαδεύει" τους εναπομείναντες
Τους πλουσιότερους επιχειρηματίες και αυτοαπασχολούμενους, οι οποίοι αποφεύγουν να δηλώσουν τα πραγματικά τους εισοδήματα και έχουν περιουσιακά στοιχεία βάζει στο στόχαστρό της η Εφορία, με τις προτροπές της Τρόικας.
Το κλιμάκιο, που αναμένεται στην Αθήνα το Σεπτέμβριο, προτείνει αύξηση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή ακόμη και στο 50% και η άρση της φορολογίας σε κατώτερα εισοδήματα μισθωτών.
Κοινοτικές πηγές, που επικαλούνται Τα Νέα του Σαββάτου, έλεγαν πως οι παραπάνω αλλαγές στο φορολογικό σύστημα δεν είναι αναγκαίες μονάχα για λόγους εσόδων, αλλά και για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης και αναδιανομής εισοδήματος, καθώς και για τη μεσοπρόθεσμη τήρηση του προγράμματος που έχει συμφωνηθεί.
«Δεν μπορεί ένας μισθωτός με εισόδημα άνω των 100.000 ευρω τον χρόνο να υποχρεούται να πληρώσει στην Εφορία το 40% των εισοδημάτων του και οι έχοντες επιχειρηματίες, με περιουσία εκατομμυρίων ευρώ, που τόσα χρόνια κατάφερναν να φοροδιαφεύγουν να πληρώνουν στην Εφορία λιγότερα από όσα τους αναλογούν» λέει χαρακτηριστικά στέλεχος της Κομισιόν.
Η εισαγωγή τιμαριθμοποιημένων πολλαπλών κλιμάκων, όπως και η αύξηση του ανώτερου συντελεστή, σημειώνουν στις Βρυξέλλες, θα έφερνε την Ελλάδα πιο κοντά και στα φορολογικά συστήματα των υπόλοιπων χωρών της ευρωζώνης- υπό την προϋπόθεση, πάντα, ότι θα λειτουργήσουν οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί και θα συνεχιστεί η πάταξη της φοροδιαφυγής.
Υφυπουργός προϋπολογισμού;
Ο «πονοκέφαλος» των εσόδων δημιουργεί σκέψεις ενίσχυσης του οικονομικού επιτελείου.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ίδιας εφημερίδας, στις συσκέψεις που γίνονται σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο για τις αλλαγές στη δομή και τη λειτουργία της κυβέρνησης, ειλημμένη θεωρείται η απόφαση για τη δημιουργία θέσης υφυπουργού, αρμόδιου για τα έσοδα του προϋπολογισμού.
Παράλληλα, πολύ πιθανή θεωρείται και η δημιουργία θέσης αναπληρωτή υπουργού, κάτι το οποίο φέρεται να έχει ζητήσει ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, για την αποτελεσματικότερη και την ταχύτερη υλοποίηση του κυβερνητικού έργου στην οικονομία.
Οι εξελίξεις αυτές, δυστυχώς γυρίζουν τη χώρα πολλές δεκαετίες πίσω και δεν θα αργήσει η ημέρα που "ευλογημένος" θα θεωρείται όποιος θα έχει ένα μικρό χωραφάκι για να εξυπηρετεί τις οικογενειακές του ανάγκες. Οι λαθρομετανάστες μάλλον θα βρεθούν πολύ σύντομα άνεργοι και θα "ανοίξουν τα πανιά" τους για άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες θα μπορούν να τους φιλοξενήσουν και να τους προσφέρουν εργασία...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου